window.pipedriveLeadboosterConfig = {base: 'leadbooster-chat.pipedrive.com',companyId: 6339110,playbookId: 4475};

Egeninkasso og fremmedinkasso: Hvad er forskellen?


Hvis du har penge til gode kan du vælge selv at inddrive gælden. Dette kaldes “egeninkasso”. Du kan også vælge at lade dig repræsentere ved en advokat eller et inkassobureau, hvilket kaldes “fremmedinkasso”. Ofte vil det være en fordel for din kunderelation at starte med egeninkasso, hvor du eksempelvis sender en venlig påmindelse og ringer til kunden. På den måde viser du velvilje over for din kunde. Hvis din kunde fortsat ikke betaler, kan det være en god ide at lade en ekstern part fortsætte inddrivelsen. Ved at lade en anden håndtere inddrivelsen., får du mere tid til at fokusere på de kunder, som faktisk betaler deres regninger. Samtidig sender det et signal til din kunde om, at du er seriøs om inddrivelsen. Mange debitorer tager det mere seriøst at modtage et brev fra en advokat eller inkassobureau end fra den virksomhed de skylder penge.

Både udenretlig og retlig inkasso kan bedrives som egen og fremmedinkasso.

Der er forskel på de omkostninger du kan pålægge debitor afhængigt om inddrivelsen sker ved egen- eller fremmedinkasso. 

Relaterede artikler om udenretlig inkasso 

Relaterede artikler om renter og rykkerprocessen: 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Relaterede artikler

Likvido har allerede hjulpet
over 1.000 virksomheder med
at inddrive +100 mio kr.

Mød Likvido

Kom i gang med Likvido

Skab en bedre oplevelse for dine kunder og færre bekymringer for dig.
Opret dig gratis på få minutter.