(function(a,l,b,c,r,s){ _nQc=c,r=a.createElement(l),s=a.getElementsByTagName(l)[0]; r.async=1; r.src=l.src=("https:"==a.location.protocol?"https://":"http://")+b; s.parentNode.insertBefore(r,s);}) (document,"script","serve.albacross.com/track.js","89684244");

Fundament: Din adgang til fogedretten


Hvis en virksomhed / privatperson ikke betaler som aftalt, har du et tilgodehavende. Som udgangspunkt har du dog ikke rettens ord på, at dit tilgodehavende er gyldigt. Før du har rettens ord på gyldigheden af dit tilgodehavende, har du faktisk ikke andet end en påstand om et tilgodehavende. Det svarer lidt til, at du anmelder din nabo for at stjæle dine æg. Før der er fældet en dom som giver dig rettens ord på at din nabo har stjålet dine æg, er der tale om en påstand. At få rettens ord på at dit tilgodehavende er reelt (en dom på at din nabo har stjålet dine æg) kaldes, at du har fået fundament for dit krav.  

Du kan opnå fundament på forskellige måder, som vi senere vil dykke grundigt ned i. Eksempelvis kan du opnå fundament ved at der bliver afsagt dom, din debitor anerkender sig gælden med et frivilligt forlig, eller du får 2. påtegning på dit betalingspåkrav.

Hvis debitor ikke er enig i at han skylder dig penge, vil han som regel gøre indsigelse. En indsigelse betyder ikke at du ikke kan inddrive din gæld, men det betyder, at det tager lidt længere tid at få fundament fordi det kræver en retsag (det vender vi også tilbage til).

Illustrationen forneden viser forholdet mellem forældelsesfristen, fogedretten og fundament.

Relaterede artikler om udenretlig inkasso 

Relaterede artikler fogedret og tvangsfuldbyrdelse: 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Relaterede artikler

Likvido har allerede hjulpet
over 2.000 virksomheder med
at inddrive +100 mio kr.

Mød Likvido

Kom i gang med Likvido

Skab en bedre oplevelse for dine kunder og færre bekymringer for dig.
Opret dig gratis på få minutter.