window.pipedriveLeadboosterConfig = {base: 'leadbooster-chat.pipedrive.com',companyId: 6339110,playbookId: 4475};

Kreditrente


Overordnet findes der to typer renter, kreditrente og morarente. Morarenten kaldes også for procesrente.Det er renteloven der regulerer dine muligheder for at opkræve renter hos debitor. 

Det kan være en smule langhåret at beregne den rigtige rente, så hent en god kop kaffe og hold tungen lige i munden.

Kreditrente tilskrives en fordring, før denne er forfalden, og kun såfremt dette er aftalt. Kreditrenten er den pris sælger tager for at stille likviditet til rådighed for køber. Kreditrenten aftales på forhånd med din kunde hvis han køber en vare / service på afbetaling. Kreditrenten opstår således FØR kravet er forfaldet. Kreditrenter er kun normale hvis der er tale om produkter / ydelser der sælges på kredit, og skal aftale med kunden.

Størrelsen på kreditrenten skal aftales på forhånd, og bør tage udgangspunkt i den konkrete kreditrisiko ved at stille likviditeten til rådighed for debitor. Der gælder aftalefrihed for kreditrentens størrelse, uanset om debitor er en virksomhed eller en privatperson. Dog må der jf. straffelovens §282 ikke tages urimelig høj rente, der udgør åger. Fordringshaver har jf. kreditaftaleloven en oplysningspligt over for låntager. Overholdes denne oplysningspligt ikke, kan fordringshaveren ikke opkræve en rente højere end nationalbankens udlånsrente med et rentetillæg på 5% jf. kreditaftalelovens §23.

Du finder hele kreditaftaleloven her.

Relaterede artikler om renter og rykkerprocessen: 

Relaterede artikler om udenretlig inkasso 

Øvrige relaterede artikler 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Relaterede artikler

Likvido har allerede hjulpet
over 1.000 virksomheder med
at inddrive +100 mio kr.

Mød Likvido

Kom i gang med Likvido

Skab en bedre oplevelse for dine kunder og færre bekymringer for dig.
Opret dig gratis på få minutter.