window.pipedriveLeadboosterConfig = {base: 'leadbooster-chat.pipedrive.com',companyId: 6339110,playbookId: 4475};

Behovet for mentale genveje har aldrig været større

Vores hjerne modtager millioner af signaler hele tiden. Det er langt mere, end vi kan bearbejde. For at vi ikke skal være fuldstændigt handlingslammede, frasorterer vores hjerne 99% af de signaler, den modtager og bearbejder resten ud fra nogle mentale mønstre og genveje, der sparer hjernen for hver gang at skulle vurdere en situation på ny.

“There are many counterintuitive and surprising ways companies can boost users motivation or increase their ability by understanding heuristics – the mental shortcuts we take to make decisions and form opinions” – Nir Eyal, Hooked

Oftest fører disse mentale genveje til, at vi træffer beslutninger, der sikrer vores (og gruppens) overlevelse. Når vores forfædre blev angrebet af en løve på savannen, var der eksempelvis ikke tid til nøje at analysere situationen (system 2 tænkning), men i stedet var overlevelsen afhængig af en hurtig flugt/kamp (system 1). Disse mentale genveje kaldes “heuristics”. Ved at forstå menneskers “heuristics” kan du forstå deres “styresystem” og meget effektivt påvirke folks adfærd ved at “hacke” dette styresystem.

De seneste år er mængden af data eksploderet. Research fra Microsoft viser, at den gennemsnitlige koncentrationstid er gået fra 12 sekunder i 2000 til 8 sekunder i 2015. Det har fået Times til at sammenligne vores koncentrationsevne med niveauet for guldfisk. Forskere på King’s College i London har fundet frem til, at distrahering fra indgående mails sænker IQ niveauet mere end at ryge en joint.

Behovet for mentale genveje har aldrig været større. Jeg vil løbende skrive om forskellige mentale genveje her på bloggen. 

“Civilization advances by extending the number of important operations which we can perform without thinking of them”- Alfred North Whitehead

Relaterede artikler om adfærdsdesign 

Relaterede artikler om konkrete mentale genveje og bias 

Relaterede artikler som belyser debitorernes præferencer (som du skal kende for at kunne implementere adfærdsdesign) 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Relaterede artikler

Likvido har allerede hjulpet
over 1.000 virksomheder med
at inddrive +100 mio kr.

Mød Likvido

Kom i gang med Likvido

Skab en bedre oplevelse for dine kunder og færre bekymringer for dig.
Opret dig gratis på få minutter.