window.pipedriveLeadboosterConfig = {base: 'leadbooster-chat.pipedrive.com',companyId: 6339110,playbookId: 4475};

Udenretlig og retlig inkasso: Hvad er forskellen?


Udenretlig og retlig inkasso er de to overordnede måder hvorpå kreditor kan inddrive sit krav. I denne artikkel og video vil jeg beskrive principperne:

Ved udenretlig inkasso forsøger man at inddrive sit krav uden indblanding af retten. Når du modtager et brev fra dit teleselskab eller deres inkassobureau om at du skal betale din regning, er der tale om udenretlig inkasso. Da de fleste debitorer betaler deres gæld i den udenretlige inkassoproces, er udenretlig inkasso det mest udbredte. Når vi til dagligt taler om inkasso er det som reglen udenretlig inkasso der omtales. Når du læser at en inkassovirksomhed tilbyder “No-cure-no-pay” inkasso vil de oftest kun tale om udenretlig inkasso.

Hvis kreditor ikke lykkedes med at inddrive gælden hos debitor selv, kan han tage sagen videre til retlig inkasso. Ved retslig inkasso benyttes fogedretten til at håndhæve kreditors ret til betaling fra debitor. Er kreditor uenig i det krav man har sendt, så er man nødt til at køre en retssag. Hvis sagen er under 50.000kr, så kan man køre det der hedder en småsag. Småsager har den fordel at processen er væsentligt mere simpel og kører hurtigere.

Artikler relateret til udenretlig og retlig inkasso: 

Relaterede artikler om renter og rykkerprocessen: 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Relaterede artikler

Likvido har allerede hjulpet
over 1.000 virksomheder med
at inddrive +100 mio kr.

Mød Likvido

Kom i gang med Likvido

Skab en bedre oplevelse for dine kunder og færre bekymringer for dig.
Opret dig gratis på få minutter.