window.pipedriveLeadboosterConfig = {base: 'leadbooster-chat.pipedrive.com',companyId: 6339110,playbookId: 4475};

Insolvens: Skyldner har ikke mulighed for at betale og er insolvent

I denne artikel vil jeg beskrive begrebet insolvens, samt hvad du kan gøre, hvis skyldner ikke kan betale.

Først og fremmest: Man kan ikke klippe håret af en skaldet.

Hvis det på fogedmødet viser sig, at skyldner ikke har aktiver, der kan tages pant i, og skyldner ikke har mulighed for at afdrage på gælden, vil skyldner blive erklæret insolvent af fogedretten. Er skyldner insolvent, får han 6 måneders “helle”, hvor han ikke kan indkaldes til et nyt møde i fogedretten af dig eller andre kreditorer.

Det er normalt, at man ender med en gruppe af debitorer, som er insolvente. Ofte vil man da overvåge disse debitorer ved fx at holde øje med deres regnskaber og RKI-status. Hvis man senere tror, at deres økonomiske situation har ændret sig, og de ikke længere er insolvente, kan man igen indkalde dem til et møde i fogedretten. Hver gang debitor indkaldes til et møde i fogedretten, forlænges kravets gyldighed med 10 år. I teorien kan man således have debitor i overvågning gennem rigtig mange år.

Hvor lang tid en debitor er insolvent er selvfølgelig svært at sige. På dette tidspunkt har du formentlig registreret debitor i RKI eller et andet gældsregister, hvilket har store konsekvenser for debitor. Det gør, at debitor har en naturlig interesse i at betale gælden og gerne vil betale det af på et tidspunkt. Udfordringen er tidsperspektivet, som godt kan være flere år.

Relaterede artikler: 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Relaterede artikler

Likvido har allerede hjulpet
over 1.000 virksomheder med
at inddrive +100 mio kr.

Mød Likvido

Kom i gang med Likvido

Skab en bedre oplevelse for dine kunder og færre bekymringer for dig.
Opret dig gratis på få minutter.